Anyatigris

Igen hosszú folyamat az, amin annyi nő átesik a várandóssága alatt… és a folyamat eredménye egy örökre maradandó hegek sokasága. Azokra az anyukákra szokták mondani, hogy igazi „Anyatigrisek” akiknek kijutott ezekből a csíkokból…

20160918_144352

Miután a doki is megerősítette az isteni hírt, hogy várandós lettem, tudtam, hogy ugyanaz fog várni rám, mint a családom legtöbb nő tagjára! Gyönyörű striák, megnyúlt bőr és a plusz ráadás egy főnyeremény köldöksérv! Természetesen, mire világra jött Szofi, mind hármat kipipálhattam a testemen! A terhességem híre napján azonnal beszereztem minden olyan terméket, krémet és olajat ami kifejezetten erre a problémára nyújt megoldást. A legolcsóbbtól a legdrágább termékekig , szinte mindent kipróbáltam a kilenc hónap alatt. Minden áldott nap minimum kétszer bekentem magam és mégse használt. A bőröm nem tudta követni, Szofi növekedését és szétszakadt. Azt gondoltam, nincs más esélyem és buzgón hittem minden egyes kis flakonban. Eltelt lassan három év és innen vissza nézve már csak elmosolyodva gondolok vissza ezekre a napokra.

 
Teltek a hónapok és nem hittem el, hogy még nem látok egy csíkot se magamon. A hatalmas öröm gyorsan elmúlt azonban a nyolcadik hónapban. Annyira igazságtalan! Az ember azt hinné megúszta, aztán az utolsó előtti hónapban egyszer csak, bumm, megjelentek azok az átkozott vöröslő csíkok… Tudtam, hogy ez már visszafordíthatatlan. Sose leszek olyan, mint azelőtt. Viszlát, falatnyi bikini. Viszlát, feszes, lapos has. Huszonévesen gyászoltam önmagam. Úgy éreztem magam, mint aki legalább egy ötös ikreket hozott a világra, pedig csak egyetlen egy gyermeket növesztettem a pocakomban! Emlékszem, csak sírtam és csak sírtam egész nap, bámultam Instagramon a szuper szerencsés mamikat, akik konkrétan feszesebbek lettek a szülés után. Hát szuper szerencsések! Én nem voltam az… A férjem csak állt előttem és tanulmányozva bámulta a hasam. Nemtudta mi bánt ennyire és csak ennyit tudott kinyögni magából: „-És ez most fáj ???” Szegény, azt gondolta azért sírok, mert ez az egész fizikai fájdalommal jár, de ez nem fáj egyáltalán! Ez máshogy okoz fájdalmat.

20160918_143849
A férjemre visszatérve, profin kezelte ezt az egészet. Sose láttam rajta egyetlen egyszer se undort, vagy csak, hogy egy picit is visszataszító lenne ez az egész számára. Az Ő hozzáállása segített a legjobban eljutni ide, ahol most tartok, a teljes elfogadáshoz! 🙂

 
Túl voltam a szülésen és már a kórházi szobában próbáltam összeszedni magam a műtét után. Az első szopizáson is túl voltunk. Aztán egyszer csak, az agyamba hasított a gondolat. ÁÁÁÁÁ, vajon most, hogy nézhet ki a hasam? Félve, felemelve a takarót és megláttam a valóságot. Egy milliószor rosszabb volt annál, mint amire számítottam. Hála istennek a kislányom gondozása és az első napok túlélése valamennyire elvonta a figyelmem az egészről, de azért alaposan utána jártam minden féle megoldásnak, ami csak létezik. Ahány orvosnál jártam, annyi féle véleményt kaptam a hosszú hónapok alatt.

20160918_144144
Ilyen egy szexi köldöksérv, ami még pislogni is képes… 🙂

 
A legfontosabb tények:

  • A stria egy heg! A heg pedig, mint tudjuk nem egy könnyen gyógyuló dolog. Lehetetlen 100 %-osan eltüntetni, csak halványítani lehet!
  • Nincs semmilyen krém, olaj, vagy akármi, ami segít ezen. Megelőzni se lehet nagyon ezt a folyamatot, amíg kialakul.
  • A legtöbb esetben öröklődés áll a háttérben. Rossz genetika, gyenge kötőszövetek.
  • Talán csak akkor lehet megelőzni az egészet, ha a megfelelő testsúllyal vágunk bele a terhességbe. (Én 48 kilóval kezdtem.)
  • Még nem találtak fel semmilyen olyan eljárást vagy kezelést, ami teljes mértékben, 100%-osan eltudja tüntetni a striákat.
  • Ha a striás hashoz, bónuszba kaptunk egy szét nyílt középső hasizmot is, nehogy elkezdjünk orrba – szájba hasizom gyakorlatokat csinálni! Ettől csak még jobban szétnyílik! Keressünk fel egy szakembert, aki speciálisan erre kitalált gyakorlatokkal megerősíti hasunkat. Ha ez sikerült, akkor edzhetünk újra, a megszokott módon! 🙂

 

Nem akarok riogatni senkit, azért van megoldás a striákra, de egyáltalán nem olcsó és azt sem garantálja, hogy minden a régi lesz. Valakinek 30%-ot javul, valakinek 80%-ot is regenerálódhat a bőre a kezelés után. A csoda pedig nem más, mint a szén-dioxid lézer!!! Itthon kevesen ismerik és sajnos kevés helyen lehet megtalálni!

 
Ez egy igazán erős lézernek számít és ez az egyetlen kezelés, ami valamennyire használ. Fájdalmasnak mondható, de ez a legszuperebb dolog, amit eddig feltaláltak! (Nagyon remélem, hogy nem áll meg itt a tudomány!) Mélyen behatol a bőr legalsó rétegeibe és új kollagén rostokat hozz létre. Eddig csak érdeklődtem utána, de most télen fogom először kipróbálni! Minden élményemről és tapasztalatomról, írni fogok Nektek itt a blogon!:)

 
Létezik még a dermaroller is, ami azt jelenti, hogy egy apró tűkkel ellátott hengerrel juttatják be a hatóanyagokat a bőr legalsó rétegeibe. Apró sebeket ejtenek a bőrön, így az elkezd regenerálódni. Öngyógyításra késztetik ezzel a testet. Ez egy jóval olcsóbb kezelés a lézernél.

 

Fontos tudni, hogy mindkét fajta kezelés többszöri alkalmat jelent. Hosszú folyamat, míg elérjük a kívánt végeredményt. Minél hamarabb kezdjük, annál nagyobb az esélyünk a javulásra! Friss striákat jóval könnyebb halványítani, mint a több éveseket! A kor is nagyban befolyásolja a kezelés hatékonyságát. Fiatalabb korban könnyebben regenerálódunk, ezzel nem azt akarom mondani, hogy xy év után ne próbáljuk meg helyre hozni a testünket! 🙂

20160918_144503

 

Remélem, ha egy picit is, de tudtam segíteni ezzel a bejegyzéssel azoknak a Mamiknak akik, szintén ANYATIGRISEK lettek! Kitartást Nektek és rengeteg örömteli pillanatot a kis lurkókkal! 🙂

 
Sylvi